Singer Featherweight workshop

Deze workshop is voor mensen met een Singer Featherweight die meer willen weten over de geschiedenis en over hun eigen Singer Featherweight. Verder gaan we iets moois maken met en voor de Singer Featherweight.

Als eerste wordt kort de geschiedenis verteld van de (Singer) Featherweights en wordt er een powerpoint gegeven over de voorlopers van de Singer Featherweight en de veranderingen in de loop van der jaren, de verschillende modellen Featherweights komen allemaal langs.
Daarna gaan we onze eigen Singertjes bekijken, wat voor een modellen zijn het? Wat is de leeftijd? Heeft iemand een leuk verhaal over zijn of haar Singertje? Heb je nog vragen over je eigen Featherweight?
Ook gaan we het hebben over het onderhoud, het oliën en smeren van de machine.
Als er hierna nog tijd is, mogen cursisten die dit willen, vrijblijvend voetjes te proberen. Als er een voetje of accessoire is die u graag wilt proberen, geef dit dan van te voren door, dan zorgen wij ervoor dat we deze bij ons hebben.

Aansluitend wordt er iets leuks gemaakt mét de Featherweight, vóór de Featherweight.
Tijdens de projecten kunt u, als u wilt, het verstelbaar zoomvoetje gebruiken; wij kunnen u uiteraard hiermee helpen als u dit voetje niet kent.
Er zijn 2 projectjes/projecten waar uit gekozen kan worden. Tijdens de opendag kan aangegeven worden welke je voorkeur heeft; een hoes voor je Featherweight of een hoes voor het inklapbare werkblad van je Featherweight.
Je kunt ze maken met eigen stofjes of leuke Singer-stofjes, te verkrijgen bij Quiltpalace. Twee weken voor de start van de workshop krijg je informatie over de benodigde materialen en eventuele voorbereidingen, zodat we tijdens het tweede deel van de workshop het projectje (bijna) af kunnen maken.
Wie geven deze workshop?
Monica Daalman, fervent quiltster die af en toe workshops geeft.
Janita van der Sluis, quiltster en eigenaresse van Singers & Quilts (www.singers-quilts.nl)

Wanneer?
Donderdag 1 maart 2018

Prijs: 40,–