Collagequilt/Workshop Special!!!


We zijn verheugd dat de Belgische Ria Mille bij ons wil komen lesgeven. Ze neemt je tijdens 2 achtereenvolgende dagen mee in het begeleiden bij het maken van jouw kunstwerk. Een unieke 2-daagse cursus die je niet mag missen!

Een stukje geschreven door Ria Mille, de docent:
De techniek werd bedacht door Susan Carlson uit Maine. Ik ben er een workshop gaan volgen in 2013 samen met een quiltvriendin.
De olifant was mijn eerste werk. Terug in België heb ik vol enthousiasme gewerkt om een mooi resultaat te krijgen.
In totaal heb ik ongeveer 20 collages gemaakt van dieren. Een aantal was gebaseerd op foto’s van Joel Sartore, sedert jaren topfotograaf bij National Geographic. Zijn toestemming voor het gebruik van zijn werk werd gegeven zonder probleem. Het is vanzelfsprekend dat je dit vraagt bij onderwerpen met copyright.
Tegenwoordig vind je veel geschikte onderwerpen op gratis sites zoals pexels.
Je kiest eerst een onderwerp, tekent het over met behulp van doorschijnend papier en gaat het vervolgens uitvergroten op de gewenste afmetingen. (Think big!)
Daarna wordt deze afdruk onder een witte katoen geschoven en met fijne stift weer getekend.
Daarna kan de pret beginnen. Het leuke vond ik dat er geen naald of draad aan te pas komt. Knippen, spelden en plakken. Daarna wordt alles machinaal gequilt.
Je moet wel beschikken over een ruim assortiment stoffen, zowel batik als gewone quiltstof.
Ik heb reeds enkele tentoonstellingen mogen houden, bv Rijswijk, Wilwerwiltz en enkele plaatsen in België, telkens met veel lovend commentaar.

Datum en lestijd: Vrijdag 28 en zaterdag 29 maart 2025

Lesgevende: Ria Mille

Cursusprijs: €150,- inclusief lunch!