Hill Country Herritage

We hebben weer een prachtig nieuw blok van de maand project (BOM) voor u gevonden!!!

Marcus Brothers heeft weer een schot in de roos!

Bekijk de stoffen op de site van Marcus Brothers [klik]

In het najaar gaan we van start. Het project duurt 12 maanden Maat quilt: 86”x 89”(ongeveer 215×226 cm.) Prijs per maand zonder verzendkosten: € 36,50 Prijs per maand inclusief verzendkosten € 41,00 Bij de prijs inbegrepen is:

  • het originele patroon
  • de vertaling in het Nederlands
  • De stoffen van Marcus Brothers voor de top van de quilt en afwerkbies
  • Eventueel uitgetekende mallen voor wie de quilt met de hand wil maken.

Marcus brothers geeft de volgende omschrijving:

Inspiratie is overal – een antieke quilt, een eenvoudig blok, een stuk stof. Paula’s inspiratie voor de Hill Country Heritage-collectie was een elegante antieke randstof. Ze paste het originele ontwerp aan zodat zowel de verticale rand als de buitenrand creatief kon worden gesneden. Rijk aan blauw, rood, bruin en crème, de antiek stof was het kleurenpalet voor de stoffencollectie. Prints van indigo tot cadetblauw, rose tot kalkoenrood, zachte crèmes en rijke bruintinten vullen de historische border aan.

De Hill Country Heritage BOM-quilt, ontworpen door Paula Barnes en Mary Ellen Robison, heeft verticale rijen, met een brede middenrij van 10″ blokken aan weerszijden geflankeerd door twee rijen van 5″ blokken en sashings vanaf de rand. Zowel traditionele als driehoeks papiermethoden worden gebruikt om de quilt te maken en om het maakproces te vereenvoudigen, heeft Red Crinoline Quilts opnieuw samengewerkt met Liz Eagan van Spinning Star Designs. De Star Single HST-papieren en acryl-sjabloon worden opgenomen in maand 1 van het patroon. Technieken voor het verzekeren van een nauwkeurige ¼ “naadtoeslag zullen worden opgenomen in het patroon van maand 1. Daarnaast zullen tips en aanbevelingen over gereedschappen om het naai- en snijproces gemakkelijker te maken, worden opgenomen! Afmeting ca. 86 “x 89”