Basiscursus Patchwork en Quilten op de naaimachine

Je leert tijdens deze cursus verschillende technieken voor het maken van patchwork op de naaimachine. Daarnaast krijg je veel tips hoe je de kwaliteit van je werk kunt verbeteren.

Tijdens deze lessen leer je snel en efficiënt snijden met rolmes, liniaal  en snijmat. Aan de orde komen o.a. nauwkeurig naaien, kettingnaaien, systematisch werken etc.

Je leert hoe je de patronen kunt doorzien, maakt verschillende blokken waaronder een log cabin en je leert natuurlijk het precies aan elkaar zetten van de blokken .

Tijdens deze 4-daagse cursus wordt gewerkt met inch maten. Omdat 90% van de gratis of gekochte patronen voor machinaal patchwork zijn gemaakt in inch maten hebben we ervoor gekozen om deze cursus aan te bieden in inch i.p.v. centimeters. Omrekenen naar cm. is zeer sterk af te raden omdat er dan altijd verschillen ontstaan, fouten worden gemaakt en rare maten ontstaan.

Uiteraard krijg je volop tips en trucs voor een goed resultaat. Na deze lessen heb je een schitterend patchworkresultaat tevoorschijn getoverd.

De laatste les besteden we aandacht aan de afwerking, o.a. hoe je de quilt kunt doorquilten.


Neem je eigen naaimachine mee. Het hoeft geen hele uitgebreide machine te zijn, goed recht stikken is voldoende.

Het is wel belangrijk dat je een kwart inch voetje bij je naaimachine hebt en dat je zelf een snijmat, snijmes en inchliniaal meeneemt.

Deze cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor wie quilts met de hand maakt en wil overstappen op de naaimachine!

Lesgevende: Jacqueline Wouters

Data en tijden:

Zaterdag van 10.00-15.30 uur

  • 5 oktober 2024
  • 2 november 2024
  • 7 december 2024
  • 18 januari 2025

Cursusprijs: €200,- exclusief materiaal