Bridle Path BOM

VOL!!!

De stoffencollectie en de quilt zijn Lynn Wilders eerbetoon aan de moedige vrouwen uit de Amerikaanse crisisperiode van 1930.  Deze vrouwen werden door de pas opgerichte Work Progress Administration (WPA) van president Franklin D. Roosevelt in dienst genomen om Amerikanen tijdens en na de crisis aan het werk te helpen.

Eleanor Roosevelt probeerde banen te scheppen voor vrouwen, te beginnen met het Packhorse Librarian Program, de eerste reizende ‘bookmobile’. Zij kregen 28 dollar per maand om te paard en met muilezels boeken te vervoeren tot diep in de heuvels en bergen van Kentucky.

Deze moedige vrouwen (en een paar mannen) zetten hun leven op het spel toen ze dagelijks boeken vervoerden naar ontoegankelijke en afgelegen plaatsen. Ze brachten het alfabetisme naar de bergen door verschrikkelijke stormen, oprukkende kreken en rivieren, wilde dieren en het feit dat sommigen zich verzetten tegen het geschreven woord. Dit waren de obstakels waarmee de Packhorse Librarians werden geconfronteerd.

De stoffenlijn heet HEARTHSTONE, genoemd naar de platte steen die de haard vormt, in de kleine hutjes in het bos. De BOM-quilt heet Bridle Path. De onverschrokken vrouwen moesten soms hun eigen paden banen door de wildernis, soms langs met het blote oog nauwelijks zichtbare wildpaden.

De vrouwen waren onverschrokken, “dapper” en vastbesloten om het leven van hun eigen gezinnen te verbeteren, naast het leven van de verarmden en analfabeten. Hun moed is bewonderenswaardig en hun verhalen moeten verteld worden, zegt Lynn.

Lynn zal uitgebreide tutorials delen op haar blog: www.sewnwildoaks.blogspot.com

Het patroon is gebaseerd op naaien met de naaimachine. Desgewenst leveren we het uitgetekende blok voor het maken met de hand.

Delen van het patroon en de stoffen worden in maandelijkse porties toegestuurd, zodat u na 12 maanden deze prachtige quilt in elkaar kunt hebben genaaid.

Duur van het project: 12 maanden

Aanvang: januari 2024

Vertaling is Gratis

Formaat: 98″ x 98″.(ca. 2,50 x 2,50m)

Prijs: maandelijks €40,–, (excl. €4,50 verzendkosten).

Het pakket bevat stof voor top en binding, patroon + vertaling en eventueel uitgetekende mallen voor wie met de hand wil maken.

Let op:VOL!!!

Hier kunt u de stoffen bekijken